Срещата продължи 2 часа и 56 минути. Това е шеста победа

...
Срещата продължи 2 часа и 56 минути. Това е шеста победа
Коментари Харесай

Гришо срази световния номер 3 Даниил Медведев в Париж

Срещата продължи 2 часа и 56 минути.

 

Това е шеста победа за нашенеца над състезател от топ 10 тази година. Със своя триумф Димитров си набави 90 точки за международната класация, а за място на четвъртфинала ще играе против №33 в света Александър Бублик от Казахстан.

 

Българинът започва великолепно мача против Медведев и поведе с 3:0. Руснакът върна пробива за 2:3, само че Гришо отговори незабавно с рибрейк. До края на сета Димитров сервира безупречно и завоюва с 6:3.

 

Световният номер 3 проби първи във втората част за 4:2 и сервира за продобиване на сета при 5:3. При този резултат Димитров поведе с 40-15 и от първата си опция проби. След това Григор избави два сетбола на личен сервис и изравни при 5:5. Това вбеси руснака, който си навлече възмущението на почитателите и те започнаха да го освиркват. Медведев пък отхвърли да извършва сервис и се наложи съдията да го предизвести публично, както и самият Григор да го призове да спре. В последна сметка Медведев, който на три пъти демонстративно сядаше на мястото си, възобнови играта. Той взе сервис гейма си за 6:5, а по-късно стигна до три следващи сетбола при сервис на Димитров. Българинът съумя да ги отрази, а по-късно избави още един сетбол с цел да стигне до тайбрек. В него Медведев завоюва със 7-4 точки и изравни сетовете.

 

Първата ни ракета проби първи в третия сет за 4:2, а по-късно затвърди за 5:2 на личен сервис. При 5:3 Григор сервира за продобиване на мача, само че пропусна четири мачбола и бе продънен. При 6:5 Димитров пропусна още два мачбола, само че този път при сервис на Медведев. Така се стигна до съдбоносен тайбрек в мача. В него Димитров поведе с 5-0 и завоюва със 7:2 точки.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР